6 Belangrijke Tips Voor Een Energieke Ochtend!

Meteen gezegend wakker worden! Er zijn talloze tips en tricks voor een goede start van jouw dag!

Inhoudsopgave

 • Kom Terug In Balans!
 • Zo Volg Ik Een Gezond Ochtend Ritueel
 • 6 Ochtend Tips Voor Jouw Energieke Dag!

Kom Terug In Balans!

Ochtend rituelen zijn er voor die gene die graag in balans willen zijn met het ritme in hun leven. Het denken op zichzelf kan voor sommige mensen al een hele dagtaak zijn. Als je alles maar door elkaar blijft doen, kan je op een gegeven moment jezelf te kort gaan doen. Door geen aandacht te schenken aan orde en ontspanning.

Zo Volg Ik Een Gezond Ochtend Ritueel

 • Haal eerst eens diep adem door je neus en trek je schouders tegelijk op.
 • Houd je adem 3 seconden vast.
 • Blaas dan langzaam uit door je mond terwijl je schouders naar beneden zakken.
 • Herhaal deze oefening 3 keer.

Zo nu voel je je wat ontspannener en kunnen we het hebben over een gezond dagritme.

6 Ochtend Tips Voor Jouw Energieke Dag!

 1. Een ochtend structuur kan op verschillende wijze worden gehouden. Iedereen heeft zijn eigen ritme. Als jij rond 6 /7 uur ’s ochtends de wekker kan zetten, kun je het meest uit de dag halen. Je kunt in alle stilte aan de slag.
 2. Tip: Spring meteen uit bed als de wekker gaat, en neem dan een douche. Wanneer je daarna ook nog eens 5 minuten onder een koude douche gaat staan, kun je de bloedcirculatie verbeteren, je hormoonproductie verhogen, (chronische) pijn verminderen, je zenuwstelsel versterken en het zal je huid en haar verbeteren.
 3. Drink een groot glas lauw water met een beetje lemon op een lege maag. Het is bewezen dat dit middel een goed werkend effect zou hebben op de gezondheid. De antioxidanten en de vitamine C in de lemon zorgen er ook nog eens voor dat jij straks een stralende huid krijgt.
 4. Mediteren is een goede investering om je dag zo rustig mogelijk te laten verlopen. Het is niet alleen goed voor je zelfbewustheid, maar het brengt ook positieve energieën met zich mee die jij weer kan gebruiken om jouw gevoelens in het geheel te houden. Er zijn talloze online meditatie filmpjes te bekijken en te volgen. Als je echt heel enthousiast bent kun je altijd je eigen meditatie sessie ontwikkelen door bij te scholen, een cursus yoga te volgen of veel meditatie boeken lezen.
 5. Een gezond ontbijt maken met kwark, fruit, noten, volkoren zuivel zoals havermout, volkorenbrood, muesli met gedroogd fruit of noten in verschillende varianten. Het beste is er 1 met niet te veel suiker en zonder zout. water, karnemelk, melk voor de gene die geen lactose allergie hebben. Vers geperste jus d’orange. Alles is goed voor de gezondheid. Zolang het maar niet te veel is.
 6. Ga rustig verder met je dag. Probeer een moment voor jezelf te nemen als het je even te veel wordt. Dit doe je door even te gaan zitten en je ogen te sluiten. Voel de energie die in jouw lichaam aanwezig is. En laat het er zijn. Schenk er geen aandacht aan. Wees de waarnemer van je gevoel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s