7 Super Tips Eigen Gedachtes Controleren!

Een lach is het mooiste wat er is!

Inhoudsopgave

 • Twijfel En Zelfvertrouwen
 • Mijn Gedachtes De Baas Zijn
 • Blijf Rustig
 • Jouw Beslissing

Twijfel En Zelfvertrouwen

Denk jij vaak dat je iets niet kan doen door het gebrek van een bepaalde angst? Dan zijn deze tips speciaal voor jouw! Als jij twijfelt over je zelfvertrouwen, dan zal je lichaam en geest daarop vertrouwen. En zul je niet gedaan krijgen wat je altijd al zou willen ondernemen. Je lichaam reageert namelijk op dat gene waar jij aan denkt. Denk je dus aan een vervelende gebeurtenis uit het verleden of heb jij een gedachte over de toekomst. Dan ben je niet in het nu. En kun je er nu ook geen controle over krijgen. Je kunt je goed voelen door te denken dat er op elke hoek van de straat mogelijkheden kunnen ontstaan die jou vooruit zullen helpen in jouw leven.

Mijn Gedachtes De Baas Zijn

 • Ga lekker zitten of liggen en beeld 3 dankbare momenten in uit het verleden. Neem rustig de tijd. Waar ben jij ontzettend dankbaar voor. Wat heb jij meegemaakt wat ongelofelijk goed voelde?
 • Beeld je nou eens 3 momenten in die jou in dit moment dankbaar maken. Waar ben je op dit moment dankbaar voor? Het kan van alles zijn. Je hond, je kat, je huis, je echtgenoot je wilskracht, gezondheid…noem het maar op. Je kan van alles verzinnen.
 • Bedenk 2 belangrijke redenen waarom jij er mag zijn?
 • Wat maakt het dat jij zo uniek bent in tegenstelling van de rest?
 • Welke eigenschappen heb jij ontwikkeld op het gebied van vriendschap, liefde, vermogen, trouw?
 • Wie kan jou helpen bij het realiseren van je doelen in het leven? Bedenk 1 of 2 voorbeeld figuren waar jij tegen opkijkt als persoon. Iemand waar je veel van kan leren, iemand die dichtbij jouw doelen staat.
 • Observeer je gedachten een paar keer per dag om dit uit te breiden naar meer. Als jij je drukke gedachtes kan observeren zal je merken dat ze langzaam naar de achtergrond verdwijnen. En merk je dat je rustiger wordt. Dat komt omdat je geest sterker is dan het denken op zichzelf. Het is een soort bevrijding voor je gedachten. Laat het “zijn” maar te voorschijn komen.

Blijf Rustig

Het is dus heel belangrijk waar je in het nu aan denkt. Gedachtes zijn de poorten van de twijfels. En omdat die gedachte gewend is om de baas te spelen, en je nog niet bewust was dat je eigenlijk zelf de baas kan zijn van het verhaal. Zullen die negatieve gedachtes altijd overwinnen. En kan jij niet bij jouw dromen en doelen komen die jij wil ontwikkelen.

Jouw Besluit

je bent de baas over je eigen gedachtes. En niet andersom. Te vaak en te lang een dezelfde gedachte helpt je uiteindelijk niet vooruit. Je blijft vastzitten in je hoofd. Gelukkig kan jij hier iets mee doen.  Als je maar lang genoeg blijft oefenen en je gedachtes weet te observeren, zul je een bevrijding van kwelling voelen. En krijg je meer geluk in het leven. Gelukkig zijn kan je leren. Zolang je er maar je best voor blijft doen.

Het is jouw besluit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s