Samen De Lockdown Doorkomen In 2021

Hieronder 4 belangrijke basisregels over het corona virus. Handige tips die jij de komende maand kan gebruiken, om deze vervelende virus sneller te verslaan, en om meerdere besmettingen te voorkomen.

Inhoudsopgave

  • Handen Wassen
  • Lichamelijk Contact vermijden
  • Hamsteren Is Niet Leuk
  • Wees Jezelf

Handen Wassen

  • Was goed je handen als je van buiten komt. Of als je bij veel mensen in de buurt bent geweest is het verstandig om je handen goed te ontsmetten en te wassen.
  • Je kunt extra voorzorgmaatregelen nemen door je handen af te drogen met een keukenrol en niet met een handdoek.
  • Zorg tijdens het wassen dat je de kraan uit doet, zo voorkom je verspilling van water.
  • Ontsmet je handen na het wassen met een goed stevige ontsmet gel.

Lichamelijk Contact vermijden

Doordat de virus makkelijker over kan springen als je elkaar aanraakt, is het van belang dat wij in deze tijd lichamelijk contact vermijden. Zo kunnen wij eerder het virus verslaan!

Hamsteren Is Niet Leuk

Hamsteren is niet netjes, er zijn mensen die slecht ter been zijn of om een andere reden niet gemakkelijk de deur uit kunnen. (Maar dit wel willen). Hoe sneu is het voor hen als zij een keer in de winkel staan, en het wc papier is op doordat er mensen zijn die alles hebben ingekocht voor eigen belang. Mensen die in deze situatie niet aan andere willen denken. Het is niet nodig om veel voorraad in te slaan. De winkels moeten open blijven. De schappen die in het begin van de corona tijd leeg waren, werden gelukkig weer aangevuld. Als je gaat hamsteren blijft er minder over voor een ander. En zo kunnen wij elkaar niet helpen in deze afschuwelijke tijd in het leven.

Wees Jezelf

Vanwege het nieuws over de Lock down zijn er veel mensen angstig geworden. En weten ze niet waar ze aan toe zijn. Probeer vooral niet te stressen. Stres veroorzaakt alleen maar meer ellende aan deze toestand. Zolang jij weet hoe jij jezelf nuttig maakt thuis, met je kinderen, met je echtgenoot, met je werk etc. Dan vergeet je al snel dat het er is. Ook is het niet nodig om elke seconden van de dag het nieuws bij te houden. Je wordt er uiteindelijk alleen maar naar door en dat kan een heleboel stres met zich meebrengen. Het is niet nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s