6 Tips Om Jouw Taak In 1 Dag Gedaan Te Krijgen!

Een schema, zorgt ervoor dat jij met behulp van een lijstje jou taken kan bij houden en afwerken. Je kan ervoor kiezen om een handig notebook of kladblokje te gebruiken voor het schrijven van jouw eigen schema.

Inhoudsopgave

  • Een Lijst Met 3 Stappen
  • Zinloze Taken
  • Wat Te Doen Met Grote Taken
  • Een Kladblok Of Notebook?
  • Gebruik De Tijd Verstandig
  • Wees Wel Serieus

Een Lijst Met 3 Stappen

Schrijf een lijst met maximaal 3 stappen die echt van belang zijn. En zorg ervoor dat deze stappen in jou eigen tijd uitgewerkt worden.

Zinloze Taken

Zinloze gedachtes hebben wij allemaal wel eens gehad. Gedachtes komen en gaan, en waarschijnlijk wil jou brein deze gedachte maar al te graag opschrijven op je To Do List. Door alleen de specifieke doelen op je To Do list te schrijven. Voorkom je een heleboel prikkels van taken die op lange termijn helemaal niet belangrijk waren. Zo voorkom je dat je de volgende dag spijt krijgt aan het tijd verspillen van zinloze taken en gedachtes. Als je dan echt gedachtes hebt die je moet uitte dan kun je dit altijd in een dagboek schrijven of iets dergelijks.

Wat Te Doen Met Grote Taken

Wanneer jij grote taken eerder aanpakt, heb jij op langer termijn meer voldoening in je andere bezigheden. Een grote taak is immers een bezigheid waar je vaak lang en veel tijd aan kwijt zult maken. Hoe langer jij deze taak uit stelt, hoe sneller jij je zin verliest om er mee aan de slag te gaan.

Is het af, dan kijk je met een goed bevredigend gevoel achterom. Omdat jij deze taak als eerst hebt afgerond. Zonder dat er stres bij zou komen.

Een Kladblok Of Notebook?

De een schrijft beter in een notebook, de ander gebruikt een a4 en je hebt ook leuke kladblokjes die jij kunt gebruiken voor je To-Do list. Die kleine kladblokjes zijn zo leuk en handig. Je kunt namelijk jou taken op een van de blaadjes schrijven en die dan opplakken door je huis of op een bepaalde plek waar jij niet zult vergeten om je To Do list bij te checken.

Gebruik De Tijd Verstandig

Onze grote vriend is “de tijd” Voor de 1 te snel en voor de ander weer te sloom. De tijd zal het leren zeggen ze wel eens. Zo ook met een To Do list. in het begin kan het lastig zijn om je ook daadwerkelijk aan je opgeschreven doelen te houden. Zie de goede voornemens die wij ons zelf geven met oud & nieuw. Vooral wanneer de tijd sneller gaat dan je verwacht had kan het schrijven van te veel taken leiden tot het gevolg van gebrek aan tijd. Neem je zelf dan ook even serieus met het schrijven van jouw lijstje.

Wees Wel Serieus

Tip 6: Neem het serieus Zorg dat jij je taken zo zorgvuldig mogelijk kunt gaan doen. Zijn het taken in huis zoals het schoonmaken van het interieur. Dan kun jij kiezen om je favoriete Play list aan te zetten. Zo gaat de tijd ook sneller. En kan je swingend het huis netjes krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s