3 Belangrijke Tips Tegen Negatieve Gedachtes!

Betrap jij jezelf steeds vaker op een negatieve gedachte. Dan is dat al een goed begin. Je merkt je negatieve energie even op, en in dat moment ontstaat er een verschuiving in je hersenen. Je wordt je bewust van jou gedachte. En je bent begonnen met waarnemen.

Inhoudsopgave

  • Onbewuste Gevoelens
  • De Gebeurtenis
  • Hoe Verander Ik Een Negatieve Gedachte In Iets Positiefs?

Elk persoon heeft wel eens een negatieve gedachten gehad over een bepaald onderwerp of persoon. De een heeft minder negatieve gedachtes dan de ander, en dat geldt ook andersom zo. Dat komt omdat negatief zijn vaak ontstaat door een negatieve gebeurtenis. Hoe vaker jij een onderwerp als negatief beschouwt ook al is dit onbewust dan zal je er uiteindelijk meer mee bezig zijn dan iemand die minder negatief is ingesteld.

De gebeurtenis

Een negatieve gedachte ontstaat door een gebeurtenis die zich in het heden, en verleden heeft af gespeeld. In dit geval zou het zo kunnen zijn dat er in jou verleden iets vervelends heeft plaats gevonden, en dat je dit onbewust nog niet verwerkt hebt. Als er dan in het heden een gebeurtenis plaats vindt, wat leidt naar die emotie uit het verleden. Dan kan jij je daar tegen verzetten. Dat lijkt logisch, maar dat is het niet. Sterker nog hoe vaker wij ons verzetten tegen onze emotie, in dit geval een negatieve, dan kunnen we die emotie ook niet een kans geven om het te trainen en te versterken, en om meer bewuster te worden. Daarom is het ook zo belangrijk om het heden te accepteren hoe het is in dit moment.

Wat zie, ruik, en voel je nu echt. Welke geluiden hoor je buiten. Jij kan zelf het heden creëren door je gedachtes op de juiste plaats te zetten. Voordat jou gedachtes jou op hun plaats zet in deze korte levens fase.

Als iemand tegen je spreekt, en je begint je ineens onzeker te voelen of gekleineerd, dan is jou alarmerende gedachte er meteen bij. Je voelt die negatieve rillingen in je frequentie. Een mentale ruis treed op. Sommige mensen voelen zich zo onzeker in zo moment dat hun hartslag sneller begint te kloppen met vervolg een paniek aanval. Als jij in zo moment je gedachtes laat lopen dan zal het geheid op een negatieve gedachte komen. Omdat je dan onbewust in de alarm fase terecht komt. En zo kan het zijn dat je er een negatief gevoel aan over houdt.

Hoe verander ik een negatieve gedachte in iets positiefs?

Het is iets wat op de automatische piloot gebeurd. Daarom is het belangrijk om je bewust te worden van die gedachte. En in dat moment kijken voelen, en waarnemen wat er nu echt gebeurt. Gedachtes zijn als wolken. Laat ze maar voorbij waaien, oordeel er niet over. En zie wat er gebeurt. Als het goed is, verdwijnen je gedachtes in dat moment. En voel je een rustige energie je lichaam in stromen. Je bent even gedachte vrij. Dus verzet je niet voor wat er is. Maar kijk er naar. En probeer dus niet te oordelen. Hoe lastig dat ook kan zijn! Oefenen blijft ook hierin een kunst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s