Mijn vegetarisch Beleg Op Turks Brood!

Hij kwam voor mij staan en toverde 1 grote zak waar 2 Turkse broden in zaten tevoorschijn.

Inhoudsopgave

 • Turkse Supermarkt Geopend
 • Auto Ritje Naar De Winkel!
 • Toch Het Tankstation Gehaald!
 • Vegetarische Brunch
 • 3 Simpele Vega Beleg Inspiratie Voor Op Brood

Turkse Supermarkt Geopend

Van te voren reden we naar een Turkse supermarkt bij ons in de stad. Zelf ben ik niet zo bekend in een Turkse supermarkt omdat de dichtstbijzijnde winkel een Albert-Heijn of een Dirk of Jumbo is, waar ik vaak mijn boodschappen haal.

Maar nu had ik zin in een lekkere lunch met een echt Turks brood!

Auto Ritje Naar De winkel!

En dan krijg je wel eens van die momentjes dat je denkt: “He, toch even dat lekkere Turks brood ophalen!

Dus wij stappen in de auto richting het centrum. Blijkt mijn tank leeg te zijn. O ja ik was vergeten te tanken. Niet handig! Niet slim! Dus dat maar als eerst gedaan. Bij de dichtstbijzijnde tankstation in de buurt uiteraard!

Toch Het Tankstation Gehaald!

Komen we de brug wel over? Dacht ik een beetje paniekerig terwijl we naar het tankstation reden. Ik keek uit het raam , we reden over een mooie viaduct midden in het groenste gedeelte van de stad waar ik woon. Nou in het groen… we zitten nu natuurlijk midden in het winterseizoen, dus we stellen ons maar even voor dat het hier normaliteit super groen is.

Na 5 minuten rijden zag ik het tankstation. Altijd spannend zulke momenten!

We parkeerde de auto en tankte hem maar meteen even vol. Zodat we genoeg hebben voor de komende tijden.

Daar was de Turkse supermarkt. Auto geparkeerd en natuurlijk niet te vergeten het mondkapje op! Eerder vergat ik het mondkapje wel eens, dan had ik voorgenomen om ze in de auto te laten liggen. Maar vergat het keer op keer. Gelukkig heb ik nou een hele stapel in de auto liggen. Zodat ik niet hoef terug te rijden naar huis. Want dat kost natuurlijk tijd.

Vegetarische Brunch

Toen we eenmaal in de winkel waren, viel de organisatie meteen op. Het was er super strak ingericht, er waren verschillende schappen aan ingrediënten, die weer verdeeld waren over verschillende afdelingen. Echt top! Heerlijk dat alles zo overzichtelijk is.

Ik keek rond over de schappen van het brood. Verschillende broodjes en bolletjes in verpakking. Waar je uit kon kiezen.

Er was volop keus aan lekkere Turkse en Nederlandse gerechten. Het liefst nam ik van alles wel wat mee, maar daar kwam ik niet voor! Een echt Turks brood! Dat had ik nodig. Je kan er van alles mee doen. Vriendlief heeft er namelijk heerlijke broodjes gezond van gemaakt.

Eerst sneed hij het brood in plakjes. Daarna smeerde hij op elk plakje een ander soort beleg. Maar wel met vegetarisch beleg! Want hij is een echte vegetariër!

3 Simpele Vega Beleg Inspiratie Voor Op Brood

 • Plak 1 (vegetarische) filet americain, met rauw gesneden ui.
 • Plak 2 (vegetarische) worst, kaas en gesneden komkommer.
 • Plak 3 (vegetarische) kipkerrie salade.

Zoals je leest eten we hier vegetarisch. Dit doen we voor de dieren en het milieu. En hij ook voor de gezondheid. Ik vindt het eerlijk gezegd best lastig soms. Dat komt omdat ik altijd vlees heb gegeten, en kip heel lekker vindt! Maar als ik er dan aan denk waar het vandaan komt. Eet ik liever wat anders. Dit houdt ik zo 2 jaar vol. Ik moet wel opbiechten dat ik bij mijn ouders en vrienden wel vlees of vis eet. Of in de zomer bij een barbecue.

Maar vriendlief blijft mij toch inspireren wat betreft gezond eten. En eerlijk gezegd proefde ik helemaal geen verschil met deze vegetarische variant.

Als hij niks had gezegd, zou ik nooit geweten hebben dat het vegetarisch beleg was!

Van te voren reden we naar een Turkse supermarkt bij ons in de stad. Zelf ben ik niet zo bekend in een Turkse supermarkt omdat de dichtstbijzijnde winkel een Albert-Heijn of een Dirk of Jumbo is, waar ik vaak mijn boodschappen haal.

Maar nu had ik zin in een lekkere lunch met een echt Turks brood!

Auto ritje

En dan krijg je wel eens van die momentjes dat je denkt: “He, toch even dat lekkere Turks brood ophalen!

Dus wij stappen in de auto richting het centrum. Blijkt mijn tank leeeg te zijn. O ja ik was vergeten te tanken. Niet handig! Niet slim! Dus dat maar als eerst gedaan. Bij de dichtstbijzijnde tankstation in de buurt uiteraard.

Het tankstation

“Komen we de brug wel over?! Riep ik een beetje paniekerig terwijl we naar het tankstation reden. Ik keek uit het raam , we reden over een mooie viaduct midden in het groenste gedeelte van de stad waar ik woon. Nou in het groen… we zitten nu natuurlijk midden in het winterseizoen, dus we stellen ons maar even voor dat het hier normaliteit super groen is.

Na 5 minuten rijden zag ik het tankstation. Altijd spannend zulke momenten!

We parkeerde de auto en tankte hem maar meteen even vol. Zodat we genoeg hebben voor de komende tijden.

Daar was de Turkse supermarkt. Auto geparkeerd en natuurlijk niet te vergeten het mondkapje op! Eerder vergat ik het mondkapje wel eens, dan had ik voorgenomen om ze in de auto te laten liggen. Maar vergat het keer op keer. Gelukkig heb ik nou een hele stapel in de auto liggen. Zodat ik niet hoef terug te rijden naar huis. Want dat kost natuurlijk tijd.

Brunch met Turks brood

Toen we eenmaal in de winkel waren, viel de organisatie meteen op. Het was er super strak ingericht, er waren verschillende schappen aan ingrediënten, die weer verdeeld waren over verschillende afdelingen. Echt top! Heerlijk dat alles zo overzichtelijk is.

Ik keek rond over de schappen van het brood. Verschillende broodjes en bolletjes in verpakking. Waar je uit kon kiezen.

Hij kwam voor mij staan en toverde 1 grote zak waar 2 Turkse broden in zaten tevoorschijn.

Er was volop keus aan lekkere Turkse en Nederlandse gerechten. Het liefst nam ik van alles wel wat mee, maar daar kwam ik niet voor! Een echt Turks brood! Dat had ik nodig. Je kan er van alles mee doen. Vriendlief heeft er namelijk heerlijke broodjes gezond van gemaakt.

Eerst sneed hij het brood in plakjes. Daarna smeerde hij op elk plakje een ander soort beleg. Maar wel met vegetarisch beleg! Want hij is een echte vegetariër!

Vegetarisch beleg inspiratie

 • Plak 1 (vegetarische) filet americain, met rauw gesneden ui.
 • Plak 2 (vegetarische) worst, kaas en gesneden komkommer.
 • Plak 3 (vegetarische) kipkerrie salade.

Zoals je leest eten we hier vegetarisch. Dit doen we voor de dieren en het milieu. En hij ook voor de gezondheid. Ik vindt het eerlijk gezegd best lastig soms. Dat komt omdat ik altijd vlees heb gegeten, en kip heel lekker vindt! Maar als ik er dan aan denk waar het vandaan komt. Eet ik liever wat anders. Dit houdt ik zo 2 jaar vol. Ik moet wel opbiechten dat ik bij mijn ouders en vrienden wel vlees of vis eet. Of in de zomer bij een bb1.

Maar vriendlief blijft mij toch inspireren wat betreft gezond eten. En eerlijk gezegd proefde ik helemaal geen verschil met deze vegetarische variant.

Als hij niks had gezegd, zou ik nooit geweten hebben dat het vegetarisch beleg is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s